23/7/15

... Προίκα 19 μοτο

 
Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχής έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων κλοπών δικύκλων στις Σέρρες.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 16χρονου και ενός 21χρονου για κλοπή τροχοφόρων.
Ενεργώντας από κοινού και δρώντας από τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους, διέπρατταν συστηματικά κλοπές δικύκλων, με απώτερο στόχο τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.
Ειδικότερα, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, προέκυψε ότι δρώντας κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, αφαίρεσαν από πυλωτές και πεζοδρόμια στην πόλη των Σερρών, συνολικά 19 δίκυκλες μοτοσυκλέτες και 18 δίκυκλα μοτοποδήλατα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 26.000 ευρώ.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα κλεμμένα δίκυκλα τα πουλούσαν, ενώ σε άλλες περιπτώσεις πουλούσαν μέρος των ανταλλακτικών, ενώ τα υπόλοιπα μέρη των δικύκλων τα εγκατέλειπαν κοντά στις οικίες απ’ όπου τα είχαν αφαιρέσει.
Οι έρευνες συνεχίζονται για εντοπισμό τυχόν επιπλέον παθόντων, καθώς και ατόμων που απέκτησαν παράνομα έναντι αμοιβής τα προαναφερόμενα δίκυκλα ή ανταλλακτικά αυτών, τα οποία αποτελούν προϊόντα εγκλήματος.