14/7/15

Στη σέντρα ...


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τριών (3) αλλοδαπών, υπηκόων Βουλγαρίας, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εξαπάτηση ηλικιωμένων.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
Α) (επ.) MITKOV (ον.) MILEN του SASHEV και της MARGARITA, που γεννήθηκε το 1982 στην Βουλγαρία.
Β) (επ.) PANAYOTOV (ον.) VASIL του NIKOLOV και της SVETANKA, που γεννήθηκε το 1976 στην Βουλγαρία.
Γ) (επ.) PETROV (ον.) KONSTANTIN του KALOYANOV και της MARGARITA.

Σε βάρος των ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για: α) απάτη από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και το συνολικό όφελος ή η συνολική ζημιά υπερβαίνουν το ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000) από κοινού κατ’ εξακολούθηση και β) απόπειρα απάτης από υπαίτιο που διαπράττει απάτες, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και το συνολικό όφελος ή η συνολική ζημιά υπερβαίνουν το ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000) από κοινού κατ’ εξακολούθηση, πράξεις που έλαβαν χώρα την 10-06-2015 στις Σέρρες.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 23210-90805 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μήνα, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και για την αποκάλυψη της τυχόν τέλεσης εκ μέρους τους ομοειδών πράξεων