27/7/15

Ποιος λείπει απ' το πλάνο?

Γι αυτό και είναι ... μισή η φωτο!
Πως το έπαθε και δεν μπήκε στην εικόνα. Το κάνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Τώρα θα χιονίσιε στο Κορωπί!
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, επισκέφθηκε  το Δήμο Κρωπίας, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες, αλλά και των επαφών του με τους τοπικούς φορείς. 
Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Βασίλης Μαστρογιάννης. 

Αρχικά, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισκέφθηκε το Δημαρχείο Κρωπίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Δημήτρης Κιούσης. Ο κ. Πανούσης μετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη με δημοτικούς συμβούλους και φορείς της πόλης, με κύριο αντικείμενο τα προβλήματα της περιοχής και ιδιαίτερα αυτά που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το ενδεχόμενο κατάρτισης ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Δήμου. 

«Είμαστε Υπουργείο ανοιχτών οριζόντων και όχι γραφείων. Επισκεπτόμαστε περιοχές όλης της χώρας, καθώς θέλουμε να δούμε από κοντά τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στόχος μας είναι να εμπεδώσουμε στους πολίτες το αίσθημα ασφάλειας», δήλωσε, μεταξύ άλλων,
 ο Αναπληρωτής Υπουργός. 

Ακολούθως, ο κ. Πανούσης μετέβη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Κορωπίου, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Ανατολικής Αττικής Αρχιπύραρχος Αθανάσιος Τζοΐτης καθώς και το προσωπικό της Υπηρεσίας. Ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί τις τελευταίες ημέρες, ενώ κάλεσε το προσωπικό να δείξει τη μέγιστη δυνατή επαγρύπνηση για όλο το υπόλοιπο διάστημα της αντιπυρικής περιόδου.«Πρέπει να δώσουμε ασφάλεια στους πολίτες, στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς καταβάλλουν προσπάθεια για να συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής», ανέφερε. 

Στη συνέχεια, ο κ. Πανούσης επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Κορωπίου και το Τμήμα Ασφαλείας Κορωπίου, όπου τον υποδέχθηκαν οι επικεφαλής Αξιωματικοί των Τμημάτων και το προσωπικό. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ξεναγήθηκε στους χώρους του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το αστυνομικό προσωπικό θέματα αστυνόμευσης της περιοχής, κυρίως όσον αφορά σε θέματα καθημερινότητας.