3/7/15

... Αγριόχορτα στο Λοκρίδα

Η φυτεία



Συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Λοκρίδας Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 48χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς, να καλλιεργεί εντός αγροκτήματος ιδιοκτησίας του στην ανωτέρω περιοχή, δώδεκα (12) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,50) έως (2) μέτρων το καθένα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Υπενθυμίζεται ότι:
  • Την 02-06-2015, συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, στην οικία του οποίου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, πάνω από (400) δενδρύλλια κάνναβης.
  • Την 12-06-2015, συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε δωμάτιο οικίας του οποίου, εντοπίσθηκε αυτοσχέδιο θερμοκήπιο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης .
  • Την 16-06-2015, συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Λαμίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε οικία του οποίου, αλλά και σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, πάνω από (600) γραμμάρια κάνναβης, δενδρύλλια κάνναβης και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.