28/7/15

Κλέφτες στο Βουλγαρέλι

Και ο δήμαρχος Μαρίνος τι κάνει;
Πρώην Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ ο σημερινός δήμαρχος της περιοχής. Κάποτε έτριζαν τα τσιμέντα στο άκουσμά του ... Τώρα μεταφορφώθηκε σε πολιτικό και αυτός;
Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, κλοπές γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων καθώς και κλοπές από μηχανήματα έργων, που έγιναν στο Αθαμάνιο και στο Βουλγαρέλι Άρτας.
Για τις παραπάνω υποθέσεις συνελήφθησαν χθες (26-07-2015) το απόγευμα στο Αθαμάνιο Άρτας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 και 33 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παραβάσεων την Νομοθεσίας περί όπλων και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Επίσης, η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει και δύο ομοεθνείς συνεργούς τους, ηλικίας 36 και 39 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από 18-07-2015 έως 24-07-2015, οι τέσσερις δράστες εμπλέκονται στις παρακάτω κλοπές:
  • Την 18-07-2015 από αγροτεμάχιο που βρίσκεται στον κάμπο του Αθαμάνιου αφαίρεσαν ένα γεωργικό μηχάνημα (φρέζα), το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
  • Την 21-07-2015 αφαίρεσαν δύο μπαταρίες από μηχανήματα έργων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, τα οποία βρισκόταν στην περιοχή Αγίου Νεκταρίου Βουλγαρελίου.
  • Την 24-07-2015 στο Αθαμάνιο αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν γεωργικά εργαλεία από οικία ημεδαπού.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • μία  (1) σφαίρα των 9 mm
  • δύο (2) αλυσοπρίονα, ένας (1) λευκαντήρας, ένας (1) ενισχυτής και τέσσερα (4) ηχεία, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το πεδίο δράσης των δραστών.