22/7/15

Τους έγδυναν ...

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ

 

Σημειώνεται ότι ένας εκ των δραστών είχε συλληφθεί αρχές Μαρτίου του 2015 και κρατείται σε Κατάστημα Κράτησης, ως μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραξε πλήθος ληστειών και διακεκριμένων κλοπών, σε βάρος ιδιοκτητών και υπαλλήλων καταοσμήματα χρηματικής αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, αποτέλεσαν τη λεία τετραμελούς σπείρας, στα ίχνη της οποίας οδηγήθηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από πολύμηνη, συστηματική και συνδυαστική έρευνα.
Πρόκειται για τρείς (3) ημεδαπούς άντρες ηλικίας 30, 33 και 35 ετών και μία 34χρονη ημεδαπή γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Συγκεκριμένα, αρχές Δεκεμβρίου του 2014, οι δράστες, εντόπισαν 45χρονο έμπορο κοσμημάτων και τους συνεργάτες του, να δειγματίζουν το εμπόρευμά τους σε κεντρικά κοσμηματοπωλεία της πόλης και τους επιτήρησαν μεθοδικά, καθ’ όλη τη διάρκεια του δρομολογίου τους.
Μετά τα μεσάνυχτα, έπειτα από συνεχή κίνηση και μεταξύ τους επικοινωνία και σε χρόνο που οι παθόντες απομακρύνθηκαν από το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, το διέρρηξαν και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του:
  • Πλήθος κοσμημάτων, η χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται στις 300.000 ευρώ,
  • Συνολικό χρηματικό ποσό 2.200 ευρώ,
  • Προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων
Στην πρακτική των μελών της σπείρας περιλαμβάνεται και η χρησιμοποίηση τηλεφωνικών συνδέσεων που ήταν δηλωμένες σε στοιχεία αλλοδαπών ατόμων, προκειμένου να δυσχεράνουν την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές Αρχές.
Υπογραμμίζεται ότι, ο 30χρονος κρατείται ήδη σε Κατάστημα Κράτησης ως μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραξε πλήθος ληστειών και διακεκριμένων κλοπών, αρπάζοντας τσάντες που περιείχαν μεγάλα χρηματικά ποσά από εισπράξεις εταιρειών της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης (σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την Υπηρεσία μας την 02-03-2015).
Τέλος, σημειώνεται ότι , οι προαναφερόμενοι, έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές και σε βάρος τους έχουν σχηματιστεί πλήθος δικογραφιών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστείες.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.