11/7/15

Έριξαν τη γέφυρα στο στυγερό έγκλημα

Θεσσαλονίκη: Αποκάλυψαν την φρίκη

Εξιχνιάστηκε έπειτα από την επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση ανθρωποκτονίας βάρος 78χρονης  που έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2014 στην περιοχή της Γέφυρας Θεσσαλονίκης.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες , 63χρονος (συγγενής του θύματος), ο οποίος και συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος που εκδόθηκε και 24χρονος Αλβανός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συναυτουργία», «Ληστείας κατά συναυτουργία» και «Ηθικής αυτουργίας σε ληστεία και ανθρωποκτονία».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 24χρονος, προ ενός έτους περίπου, ενεργώντας κατ΄εντολή του συλληφθέντα, μετέβη μαζί με συνεργούς του στην οικία της ηλικιωμένης και διαρρηγνύοντάς την, εισήλθαν στο εσωτερικό, προκειμένου να εντοπίσουν χρηματικό ποσό που αυτή απέκρυπτε.
Στη συνέχεια, ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη, χρησιμοποίησαν βία σε βάρος της και την τραυμάτισαν θανάσιμα, χρησιμοποιώντας βρόγχο από ύφασμα, ενώ ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους, από τους οποίους πιθανολογείται ότι αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό.
Ο συλληφθείς μαζί με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, καθώς και σε βάρος του 24χρονου, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.