1/7/15

Ρωμαϊκός άνδρας στο Ηράκλειο

Το Ντοκουμέντο


Συνελήφθη, σήμερα (01.07.2015) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, από αστυνομικούς, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, 25χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, της Νομοθεσίας περί όπλων, και της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων για την καταπολέμηση παράνομων δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην οικία του 25χρονου και σε αγροτεμάχιο και Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο τα οποία χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  Μαρμάρινη προτομή, η οποία χρονολογείται στους Ρωμαϊκούς χρόνους
  • 5 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς μέσα σε γλάστρες, ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης
  • κυνηγετικό όπλο
  • φυσίγγια
Σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση αρμόδιου αρχαιολόγου Εφορίας Αρχαιοτήτων Ν. Ηρακλείου, πρόκειται για μαρμάρινη προτομή ανδρός, η οποία χρονολογείται στους  Ρωμαϊκούς χρόνους και εμπίπτει στις διατάξεις της Νομοθεσίας για την προστασία των Αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η παραπάνω αρχαιολογικής σημασίας προτομή αποδόθηκε στην αρμόδια Υπηρεσία Αρχαιοτήτων.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ο  συλληφθείς θα  οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.