14/8/15

Κύπρια εξαπάτησε "12"

 
Συνελήφθη, την 10.08.2015 το πρωί στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, 37χρονη υπήκοος Κύπρου, κατηγορούμενη για απάτη. Εξιχνιάστηκαν, δώδεκα (12) υποθέσεις εξαπάτησης σε βάρος δώδεκα ημεδαπών, ηλικίας από 31 έως 61 ετών.
Ειδικότερα, ύστερα από καταγγελίες που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων και κατόπιν της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης καθώς και της κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, το πρωί της 10.08.2015 πραγματοποιήθηκε έρευνα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, στην οικία της 37χρονης.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας η 37χρονη, επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά έγγραφα Κυπριακών Αρχών, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός εγγράφων (φορολογικά παραστατικά, παραστατικά παροχής Υπηρεσιών κ.λ.π).
Από τη ενδελεχή έρευνα προέκυψε ότι η ανωτέρω προέβη σε εμπορικές συναλλαγές χρησιμοποιώντας ΑΦΜ εταιρείας με αποτέλεσμα να προκαλέσει οικονομική ζημιά, σε βάρος ιδιωτών και εταιρειών, αποσπώντας χρήματα, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά.
Επιπλέον, παρουσιαζόταν σε άτομα που είχαν οικονομικές εκκρεμότητες ως υπάλληλος των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και εκμεταλλευόμενη την συγκεκριμένη οικονομική κατάσταση τους, κατάφερνε και τους έπειθε για την διευθέτηση υποθέσεων τους, αποσπώντας με τον τρόπο αυτό διάφορα χρηματικά ποσά.
Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι η 37χρονη, διώκονταν με καταδικαστικές αποφάσεις, για το αδίκημα της απάτης κατ΄ εξακολούθηση.
Το προανακριτικό έργο, συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο της συμμετοχή της συλληφθείσας και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.