4/8/15

Τα πλαστά του Αλβανού

Οι Αποδείξεις
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015b/20150803plastakerkira.jpg
,
Συνελήφθησαν χθες (02.08.2015) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ζάκυνθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), ένας 26χρονος ημεδαπός και ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.
Αναλυτικότερα, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ύστερα από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή του Λαγανά και στον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν συνολικά (18) πλαστά χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που προηγήθηκαν οι δύο συλληφθέντες πραγματοποίησαν μια συναλλαγή με εμπορική επιχείρηση της περιοχής του Λαγανά κατά την οποία χρησιμοποίησαν ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, ενώ από την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι επιχείρησαν μια ακόμη συναλλαγή με πλαστά χαρτονομίσματα.
Στην κατοχή τους επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε, επίσης, το χρηματικό ποσό των (1.115) ευρώ καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου που πραγματοποίησε την προανάκριση, για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.