20/8/15

Πρώτοι στις γαργούμπες ...

Οι Αποδείξεις

Συνελήφθησαν στις 19-8-2015 το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, μία γυναίκα και ένας άνδρας 54 ετών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και κλοπές από υποσταθμούς της ΔΕΗ, κατά περίπτωση, ενώ αναζητείται και άγνωστος αριθμός συνεργών τους.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Περίπου 39 κιλά χαλκού, σε τριάντα έξι (36) ράβδους.
· Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.
· Πλήθος δελτίων κατάθεσης μεγάλων χρηματικών ποσών σε διάφορες τράπεζες.
· Το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ.
Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε Ι.Χ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, το οποίο είχε κλαπεί στις 9-8-2015.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 54χρονος συλληφθείς από κοινού με άγνωστους συνεργούς του, προκαλούσαν φθορές σε υποσταθμούς της ΔΕΗ και αφαιρούσαν χάλκινα καλώδια. Όπως διαπιστώθηκε, από τον Οκτώβριο του 2014, είχαν διαπράξει τριάντα τέσσερις (34) κλοπές από υποσταθμούς της ΔΕΗ στις περιοχές του Μαρκόπουλου και του Κορωπίου.
Η αφαίρεση των καλωδίων είχε σαν συνέπεια τη δημιουργία αστάθειας στο σύστημα ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα εκτός από την πρόκληση σοβαρών υλικών ζημιών στο δίκτυο της ΔΕΗ, τη πρόκληση ζημιών και σε καταναλωτές εξαιτίας της καταστροφής οικιακών συσκευών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη και τους παρέπεμψε στο 2ο Ειδικό Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών.