13/8/15

Τους περιποιήθηκαν

 
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές στην περιοχή των Μεγάρων.
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. και παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 7-8-2015 στην περιοχή των Μεγάρων, πέντε (5) ημεδαποί ΡΟΜΑ, μέλη της σπείρας, ηλικίας 19, 22, 23, 25 και 31 ετών, ενώ αναζητείται και ένας 34χρονος συνεργός τους.
Σε βάρος τους είχε σχηματισθεί ποινική δικογραφία για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές από άτομα που ενεργούν από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.
Αναλυτικότερα από την έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες από κοινού με τον συνεργό τους, είχαν συστήσει από τον Απρίλιο εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές χρημάτων, κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και διαφόρων αντικειμένων από οικίες στα Μέγαρα. Οι δράστες, στις περιπτώσεις που γίνονταν αντιληπτοί από τους ενοίκους των οικιών, τους λήστευαν ασκώντας τους σωματική βία.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπών ηλεκτρονικές συσκευές και συσκευές ήχου ορισμένες εκ των οποίων αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και τους αποδόθηκαν. Επιπλέον, κατασχέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και τρία (3) οχήματα.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει είκοσι τρείς (23) ληστείες και κλοπές σε οικίες στα Μέγαρα.
Το οικονομικό όφελος από την παράνομη δραστηριότητα υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 40.000 ευρώ σε αξία κλαπέντων αντικειμένων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.