13/8/15

Βρήκαν τους δολοφόνους

 
Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ληστεία με άσκηση σωματικής βίας, σε βάρος ηλικιωμένου ιδιοκτήτη περιπτέρου, σε περιοχή της Ημαθίας.
Για την υπόθεση συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, από την έρευνα προέκυψε ότι τον Ιούλιο του 2010, ενεργώντας από κοινού και επιβαίνοντας σε Ι.Χ. Φορτηγό όχημα που οδηγούσε ο 31χρονος, προσέγγισαν περίπτερο που διατηρούσε ο 81χρονος ημεδαπός στον Κοπανό Ημαθίας.
Στη συνέχεια ο 29χρονος ασκώντας σωματική βία ιδιαίτερης σκληρότητας σε βάρος του 81χρονου, προκαλώντας του βαριές σωματικές κακώσεις στο σώμα και στο κεφάλι, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, κούτες με πακέτα τσιγάρων και τηλεκάρτες.
Ακολούθως διέφυγε με το παραπάνω όχημα, που τον ανέμενε ο 31χρονος συνεργός του και επιτηρούσε το χώρο, έχοντας τον ρόλο του «τσιλιαδόρου».
Ο 81χρονος διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου κατέληξε λίγες μέρες αργότερα, λόγω των βαριών σωματικών κακώσεων που υπέστη.
Επισημαίνεται ότι ο 31χρονος είχε και πάλι συλληφθεί την 10-08-2015, για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης, για παράνομη οπλοκατοχή και για κλοπή, σε χωριό της Πέλλας .
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.