4/8/15

Ρήμαζαν και τους ρήμαξαν

,
Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νίκαιας εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Συνελήφθησαν, στις 31-7-2015 το πρωί στη Νίκαια από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), ένας 20χρονος ημεδαπός και ένας 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αρμενίας, ενώ λίγο αργότερα την ίδια μέρα συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τ.Α. Νίκαιας δύο (2) ημεδαποί συνεργοί τους, ηλικίας 17 και 19 ετών, μέλη της σπείρας. Έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται δύο (2) ακόμη ημεδαποί συνεργοί τους, ηλικίας 18 και 23 ετών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει το τελευταίο δίμηνο τουλάχιστον, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε καταστήματα, κυρίως περίπτερα, από τα οποία αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και μεγάλες ποσότητες προϊόντων.
Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει δέκα (10) διαρρήξεις-κλοπές στις περιοχές της Μεταμόρφωσης, Κορυδαλλού, Νίκαιας, Ρέντη, Γλυφάδας και Αλίμου.
Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία αυτοσχέδια οπίσθια πινακίδα κυκλοφορίας και το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ.
Επίσης, κατασχέθηκε και η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την τέλεση των παράνομων δραστηριοτήτων τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.