10/8/15

Έφερνε καραβιές ...


Τριάντα (30) μη νόμιμους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και δεκαοκτώ (18) ανήλικα παιδιά, σκόπευε να προωθήσει μέλος κυκλώματος διακινήσεων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, μέχρι τον εντοπισμό και τη σύλληψή του από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για 37χρονο υπήκοο Συρίας, σε βάρος του οποίου, αλλά και πέντε συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Μυγδονίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Ένταξης και Συμμετοχής σε Εγκληματική Οργάνωση, της Διευκόλυνσης παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και της Απείθειας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την εξάρθρωση κυκλωμάτων και τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές ώρες χθες (09-08-2015), στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του Κόμβου Ασπροβάλτας, εντόπισαν αυτοκίνητο τύπου van , στο οποίο επέβαιναν μη νόμιμοι μετανάστες.
Σε σήμα στάσης που έγινε με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων προκειμένου να ακινητοποιηθεί και να ελεγχθεί το όχημα, ο οδηγός του ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα επικίνδυνους ελιγμούς, στην προσπάθειά του να διαφύγει.
Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο 37χρονος αλλοδαπός διακινητής και διαπιστώθηκε η μεταφορά (30) συνολικά υπηκόων Συρίας (μεταξύ των οποίων 18 ανήλικα παιδιά), που δεν διέθεταν τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα.
Όπως διαπιστώθηκε από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί εισήλθαν στη χώρα μας πρωινές ώρες χθες, από σημείο της ελληνο - τουρκικής μεθορίου και επιβιβάστηκαν στο προαναφερόμενο όχημα, όπου τους ανέμενε συνεργός του συλληφθέντα, ο οποίος και αναζητείται.
Σημειώνεται ότι , σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της παράνομης μεταφοράς, συγγενικά πρόσωπα των μεταφερομένων θα κατέβαλλαν για έκαστο αλλοδαπό το χρηματικό ποσό των (1.700) ευρώ.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της παράνομης δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.