26/8/15

Η φυτειούλα

Τα Ντοκουμέντα


Εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, αποτελούμενη από -23- δενδρύλλια κάνναβης.
Για την υπόθεση αυτή, κατηγορούνται τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 22, 23 και 36 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε προχθές (24.8.2015) το μεσημέρι, αστυνομική επιχείρηση και έρευνα, σε αγροτική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας.

Κατά την επιχείρηση, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εντός αγροτεμαχίου ιδιοκτησίας του 36χρονου, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία αποτελούνταν από -23- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2,5 έως 3 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Όπως προέκυψε, τη φυτεία καλλιεργούσαν όλοι οι ανωτέρω ημεδαποί, ενώ σε έρευνα που έγινε στο αγροτεμάχιο, καθώς και σε αποθήκη που βρίσκεται σε αυτό, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • Τέσσερα (4) εκριζωμένα δενδρύλλια κάνναβης.
  • Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -1.743- γραμμαρίων.
  • Κυνηγετικό όπλο.
  • Δύο (2) ζώνες με -44- φυσίγγια.
  • Δύο (2) συσκευές ασύρματης επικοινωνίας.
  • Αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.