27/8/15

Κλέφτες ...


Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε κλοπές Ι.Χ. φορτηγών, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν τα εξαρτήματά τους.
Συνελήφθησαν στις 25-7-2015 το μεσημέρι στην περιοχή των Αχαρνών, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 41 και 44 ετών, οι οποίοι εντοπίσθηκαν εντός επιχείρησης – διαλυτηρίου μεταλλικών αντικειμένων, τύπου «σκραπατζίδικο», ιδιοκτησίας 40χρονου ημεδαπού που αναζητείται.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, από κοινού με τον 40χρονο και άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαφορετικούς ρόλους το καθένα και προέβαιναν, κατά κύριο λόγο, σε κλοπές Ι.Χ. φορτηγών, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν τα εξαρτήματά τους. Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι έχουν διαπράξει έξι (6) κλοπές Ι.Χ. φορτηγών και μία (1) διάρρηξη – κλοπή από οικία στις Αχαρνές.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους χώρους της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  Έγγραφα κλεμμένων οχημάτων, όπως βιβλία σέρβις, ταχογράφοι και άλλα.
  •  Πλήθος εξαρτημάτων οχημάτων (λαμαρίνες, καθίσματα, τιμόνια, ταμπλό).
  •  Δύο (2) τροχοί και αλυσοπρίονο.
  •  Μία (1) καραμπίνα χωρίς κάνη.
  •  Μία (1) σπασμένη κάνη καραμπίνας.
  •  Ένα (1) περίστροφο.
  •  Ένα (1) όπλο τύπου φλομπέρ.
Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ. φορτηγά της επιχείρησης, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά μεταλλικών αντικειμένων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους, καθώς και για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.