3/8/15

Ένας Κωστάρης στην ΕΛ.ΑΣ

Ταξίαρχος στη Δίωξη Λαθρομετανάστευσης

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος συναντήθηκε την Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 με διευθυντικά στελέχη της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC: International Committee of Red Cross).
Παρόντες στη συνάντηση, που έγινε στο γραφείο του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα, ήταν η Προϊστάμενη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης / Α.Ε.Α., Ταξίαρχος Μενέλαος Κωστάρης, ενώ από πλευράς της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού παρόντες ήταν η Συντονίστρια Προστασίας Προσφύγων, Leila Castillo, η Σύμβουλος σε θέματα μετανάστευσης, Alice Bloomfiled και ο Διευθυντής Προγραμμάτων Υγείας Κρατουμένων, Dr. Raed Aburabi.

Η συζήτηση εστιάστηκε στην εκρηκτική μεταναστευτική - προσφυγική πίεση που δέχεται η χώρα μας στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και στους τρόπους συμβολής του Ερυθρού Σταυρού, ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν στην υγεία.
Κατέστη σαφές ότι η ανταλλαγή απόψεων, βέλτιστων πρακτικών και η συνεργασία φορέων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο είναι καταλύτες για την επίτευξη βιώσιμων λύσεων, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και σε στρατηγικό ορίζοντα.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με δέσμευση για περισσότερη επικοινωνία και συνεργασία στο άμεσο μέλλον.