4/8/15

Ληστής ο απόστρατος αστυνομικός


Συνελήφθη προχθές (1-8-2015) το απόγευμα στον Άγιο Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 55χρονος ημεδαπός, συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος λίγο νωρίτερα, μαζί με τρεις (3) άγνωστους συνεργούς του, είχαν επιχειρήσει, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό από αλλοδαπούς ενοίκους διαμερίσματος.
Ειδικότερα, στις 30-7-2015 το απόγευμα ο 55χρονος, από κοινού με τους συνεργούς του, που αναζητούνται, μετέβησαν σε διαμέρισμα, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου διαμένουν αλλοδαποί, υπήκοοι Μπαγκλαντές, και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, επιδεικνύοντας μάλιστα ένα δελτίο ταυτότητας αστυνομικού, τους έκαναν σωματικό έλεγχο, ζήτησαν τα έγγραφά τους και ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού. Με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από τρεις (3) αλλοδαπούς, συνολικά το χρηματικό ποσόν των 872 ευρώ και ένα φορητό υπολογιστή και αποχώρησαν.

Προχθές (1-8-2015), οι τέσσερις (4) δράστες μετέβησαν εκ νέου στην ίδια οικία, αλλά οι αλλοδαποί αντιλαμβανόμενοι ότι πρόκειται για απάτη ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές. Στο διαμέρισμα συνελήφθη ο 55χρονος, ενώ οι συνεργοί του τράπηκαν σε φυγή. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε έγχρωμη εκτύπωση του υπηρεσιακού δελτίου ταυτότητας που κατείχε όταν ήταν στην ενέργεια.
Όπως διαπιστώθηκε, ο 55χρονος τα έτη 2013 και 2014 είχε κατηγορηθεί για σύσταση συμμορίας, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία πιστοποιητικών και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
Δικογραφία σχηματίσθηκε από το Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή του και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.