21/8/15

Στα Ζωνιανά γίνεται της φυτείας

Οι Αποδείξεις με τα 17 χωράφια






Εντοπίστηκαν, κατά το χρονικό διάστημα από 18.08.2015 έως 20.08.2015, σε δεκατέσσερις διαφορετικές αγροτικές και ορεινές περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου, δέκα επτά (17) φυτείες κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά 1.751 δενδρύλλια.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 18.08.2015 έως 20.08.2015, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στους τρεις νομούς, με την συνδρομή του Ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης.
Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε δεκατέσσερις διαφορετικές αγροτικές και ορεινές τοποθεσίες του Δήμου Μυλοποτάμου, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπου καλλιεργούντο επιμελώς 1.751 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,5 μέτρα, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας.
Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, προέκυψε ότι 32χρονος ημεδαπός καλλιεργούσε μία από τις ανωτέρω φυτείες, που εντοπίστηκαν και συνελήφθη.
Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.