16/8/15

Είχαν και ανεμιστήρα

 
apopeira apodrasis aftoforo 1
 
Εξονυχιστική έρευνα πραγματοποιούν αυτή την ώρα σε κάθε γωνιά της φυλακής οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, προκειμένου να διερευνηθεί κάθε πιθανή εκδοχή και λεπτομέρεια για το σχέδιο απόδρασης που εκτυλίχθηκε σήμερα στις φυλακές Κέρκυρας.
 
 
 
 
apopeira apodrasis aftoforo 2
 
 
apopeira apodrasis aftoforo 1
 

Εν τω μεταξύ, η ιστοσελίδα Aftoforo δημοσίευσε δύο φωτογραφίες από τις πρώτες στιγμές μετά την ανακάλυψη της στοάς που έσκαψαν κρατούμενοι επιχειρώντας να αποδράσουν.
Η άσφαλτος τρύπησε από τις αρχές μετά τον εντοπισμό του τούνελ, ωστόσο, οι βαρυποινίτες είχαν προλάβει να ολοκληρώσουν την διάνοιξη του τούνελ, ενώ διακρίνονται τόσο η λάμπα όσο και ο ανεμιστήρας που χρησιμοποιούσαν στην προσπάθειά τους να αντέξουν κατά τη διάρκεια του σκαψίματος εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών και σε σκοτάδι, αφού το τούνελ έχει μήκος μεγαλύτερο των 20 μέτρων!
Πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν οι κρατούμενοι άκουσαν πρώτα τους ήχους από τους αστυνομικούς της εξωτερικής φρουράς που εντόπισαν την απόπειρα και, στη συνέχεια, τη σειρήνα συναγερμού εντός των φυλακών, επιχείρησαν να γυρίσουν στα κελιά τους, ωστόσο καταγράφηκαν αυτοί που συμμετείχαν τουλάχιστον στο τελευταίο κομμάτι της διάνοιξης της σήραγγας.
Από το μεσημέρι διεξάγονται ανακρίσεις για να διαπιστωθεί το εύρος της συμμετοχής στο σχέδιο απόδρασης.