24/8/15

Λουλούδι ο ληστής


Αποκαλύφθηκε το μεγάλο κύκλωμα προώθησης ναρκωτικών στη Μύκονο


Παρουσιάσθηκε από την ΕΛ.ΑΣ η υπόθεση με τη δράση του κυκλώματος προώθησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στη Μύκονο Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής έχει ήδη συλλάβει τρία πρόσωπα ηλικίας 33 έως 34χρονών ενώ εξετάζει και την εμπλοκή και άλλων ατόμων που έχουν έδρα στα νότια προάστια της Αττικής και φέρονται οι κύριοι προμηθευτές ναρκωτικών στο συγκεκριμένο τουριστικό νησί του Αιγαίου.
Κεντρικό πρόσωπο στο κύκλωμα που είχε εμπλακεί σε 47 υποθέσεις πώλησης κοκαΐνης, αμφεταμινών και άλλου είδους ναρκωτικών ουσιών, ένας 34χρονος Ελληνας που είχε κατηγορηθεί ως συνεργός στην μεγάλη ληστεία, τον Οκτώβριο του 2011, σε τράπεζα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με λεία 1,5 εκ ευρώ αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος.

Ο 34χρονος φέρεται να είχε φέρει σε επαφή, πάλι στο ίδιο νησί του Αιγαίου, έναν υπάλληλο της τράπεζας του αεροδρομίου και έναν αθλητή πολεμικών τεχνών που συμμετείχαν στην ίδια ληστεία. Όμως τότε φέρεται, σε δεύτερη φάση, να είχε προχωρήσει σε κρίσιμες καταθέσεις για τους εμπλεκόμενους στην ληστεία της τράπεζας. Ακόμη στο κύκλωμα που πωλούσε ναρκωτικά ήταν και ένας πρώην λιμενικός που είχε αποταχθεί λόγω εμπλοκής του ονόματός του σε παλαιότερη υπόθεση ναρκωτικών και ο οποίος διατηρούσε επαφές στο νησί με τον προαναφερόμενο 34χρονο.
Το κύκλωμα βρισκόταν σε κλοιό τηλεφωνικών παρακολουθήσεων τους τελευταίους τρείς μήνες, από τις οποίες προέκυψε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ότι «οι τρείς συλληφθέντες με προκάλυμμα υπηρεσίες εξυπηρέτησης τουριστών του νησιού (ανεύρεση καταλυμάτων και σκαφών αναψυχής καθώς και κρατήσεις θέσεων σε κέντρα διασκεδάσεως), εκμεταλλευόμενοι το ευρύ πελατολόγιό τους, προμήθευαν με ναρκωτικά διαφόρων ειδών, όπως κοκαΐνη, ακατέργαστη κάνναβη και MDMA, άτομα κυρίως μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, όπως προκύπτει από τις ιδιαίτερα υψηλές τιμές πώλησης των ναρκωτικών κατ' είδος. Επιπλέον εξακριβώθηκε ότι, η δράση τους εκτεινόταν σε χώρους όλου του φάσματος της τουριστικής επιχειρηματικής δραστηριότητας του νησιού, δηλαδή σε κέντρα διασκεδάσεως, μπαρ, ξενοδοχεία, χώρους εστίασης τουριστών και σκάφη αναψυχής, επί καθημερινής βάσης και χρονικούς περιορισμούς ημέρας ή νύχτας. Επιπρόσθετα, για τον 34χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε ότι πέραν της δραστηριοποίησής του στην διακίνηση των ναρκωτικών, προωθούσε σε πελάτες επίσης μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, έναντι υψηλής χρηματικής αμοιβής, γυναίκες, συνεργώντας με τη διαμεσολάβησή του στην εξώθηση στην πορνεία». Στην κατοχή των τριών συλληφθέντων βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών.