3/9/15

Αδελφές έχασαν 48.000 €


Εξιχνιάσθηκε έπειτα από την επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση εξαπάτησης δύο γυναικών (αδελφές) ηλικίας 72 και 59 ετών, από τρία άτομα.
Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς ηλικίας 37, 40 και 73 ετών (ανδρόγυνο και μητέρα του 37χρονου αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης και πλαστογραφίας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 37χρονος, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, όπως για παράδειγμα, ανάγκη χρημάτων για αποδοχή κληρονομιάς, συμβολαιογραφικά έξοδα, έξοδα για αγορά διαμερίσματος και άλλα απέσπασαν διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία υποτίθεται ότι θα τους επέστρεφαν.

Επίσης, ο προαναφερόμενος τους ανέφερε ψευδώς, ότι ήταν σε θέση, καταβάλλοντας προσπάθειες και με την προσκόμιση απαιτούμενων παραβόλων, να εξασφαλίσει μεγαλύτερες αναπηρικές συντάξεις για τις δύο γυναίκες, αυξάνοντας το ποσοστό αναπηρίας τους.
Σημειώνεται ότι προκειμένου να γίνεται πειστικός, ο 37χρονος εμφάνιζε στις παθούσες, αμφιβόλου γνησιότητας έγγραφα από διάφορες Υπηρεσίες ή τραπεζικά ιδρύματα, ενώ οι δύο συνεργοί του (σύζυγος και μητέρα), επικοινωνούσαν μαζί τους, παριστάνοντας τους υπαλλήλους του ΙΚΑ, ενημερώνοντάς τους ψευδώς σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρισκόταν η υπόθεσή τους, ή για τυχόν αναδρομικά που δικαιούνταν.
Σημειώνεται ότι με την παραπάνω μέθοδο, οι παραπάνω, κατάφεραν να αποσπάσουν από τις δύο γυναίκες κατά το χρονικό διάστημα 2010 – 2014, το συνολικό χρηματικό ποσό των (48.000) ευρώ περίπου.