10/9/15

Η δικαιοσύνη έλαμψε ...

Ελεύθερος ο ναρκωβαρόνος για την ... αποσυμφόρηση Παρασκευόπουλου


Πληροφορίες για εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Ελλάδα είχαν περιέλθει σε ΕΛΑΣ, ΣΔΟΕ και στην αμερικανική DEA και στις αρχές του 2000, δίχως ωστόσο να προκύψουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Αντίθετα, ο Αγγελόπουλος κατάφερε να συστήσει εταιρείες με αλιευτικά σκάφη και να αγοράσει δύο ποδοσφαιρικές ομάδες. Το τελευταίο διάστημα πριν από την αποφυλάκισή του εκφράστηκαν υπόνοιες για επαναδραστηριοποίησή του, δίχως να επιβεβαιωθούν.
Ο Αγγελόπουλος είχε καταδικαστεί αρχικά σε ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο, το 2011 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά «έσπασε» τα ισόβια, επιβάλλοντάς του κάθειρξη 22 ετών, με το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου. Επί της απόφασης άσκησε αναίρεση ο εισαγγελέας, ωστόσο η εκδίκασή της στον Αρειο Πάγο αναβλήθηκε και παραμένει σε εκκρεμότητα. Εκτός της καταδίκης για τους 5,5 τόνους κοκαΐνης, σε βάρος του Αγγελόπουλου σχηματίστηκαν τέσσερις ακόμα δικογραφίες, μεταξύ άλλων, για απάτες σε βάρος του ΟΠΑΠ και ξέπλυμα χρήματος.

Τον τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος αποκάλυψε το Κουτί της Πανδώρας στην εκπομπή «Ο τζόγος του ποδοσφαίρου»
Το κόλπο ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω κερδισμένων δελτίων αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά με τη σύλληψη του μεγαλέμπορου ναρκωτικών Αγγελόπουλου. Ο Αγγελόπουλος κατέθετε συνεχώς στην Εφορία βεβαιώσεις του ΟΠΑΠ για κερδισμένα δελτία, συνολικού ύψους 4 δισεκατομμυρίων δραχμών, ώστε να δικαιολογεί τα έσοδα από την πώληση κοκαΐνης.