28/9/15

Σαν πας στην Χαλκηδόνα

Ta Nτοκουμέντα


Εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης και κάνναβης, σε τοξικοεξαρτημένους σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, εξαρθρώθηκε μετά από συστηματική και αναλυτική έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν  στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, έπειτα από συντονισμένη και αιφνιδιαστική επιχείρηση των παραπάνω αστυνομικών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Ημαθίας, συνολικά 3 ημεδαποί ηλικίας 22, 24 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πώληση, διακίνηση, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον κατά το τελευταίο εξάμηνο, είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με δομημένη διάρθρωση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους, από την συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Ημαθίας, καθώς και σε διπλανούς Νομούς.
Εξακριβώθηκε ότι ο 43χρονος κατείχε τον συντονιστικό ρόλο της οργάνωσης, ενώ οι άλλοι δύο αναλάμβαναν εναλλάξ είτε την εποπτεία του περιβάλλοντα χώρου των οικιών τους, όπου και γινόταν η διακίνηση των ναρκωτικών, είτε πραγματοποιούσαν τις παράνομες συναλλαγές στις οικίες τους, με τους τοξικοεξαρτημένους χρήστες.
Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, εντοπίστηκαν θαμμένες στο έδαφος στις αυλές των σπιτιών τους και κατασχέθηκαν:
  •  3 συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη , βάρους 1 κιλού και 13 2 γραμμαρίων,
  •  1 συσκευασία με ηρωίνη βάρους 388 γραμμαρίων,
  •  2 κυνηγετικές καραμπίνες και
  •  111 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων , εκ των οποίων τα 104 κυνηγετικά.
Επιπλέον από χώρους μέσα στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  το χρηματικό ποσό των 1 . 825 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών,
  •  4 χρυσές λίρες Αγγλίας,
  •  5 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 10,7 γραμμαρίων και
  •  1 συσκευασία με ηρωίνη βάρους 1,6 γραμμαρίων.
Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.