14/9/15

'Εκανε τον μοναχό για τον φόνο

ΣΠΑΤΑ: Μπράβο στους αστυνομικούς του αεροδρομίου
Ένας από τους μεγαλύτερους Σέρβους χούλιγκαν, ο 34χρονος Ντέγιαν Πουζίγκατσα, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2009 είχε δολοφονήσει τον οπαδό της Τουλούζ Μπρους Τατόν, στον αγώνα της Παρτιζάν Βελιγραδίου – Τουλούζ.
Ο Σέρβος αρχιχούλιγκαν, μετά τη στυγερή δολοφονία του Γάλλου οπαδού, ζούσε καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και τα τελευταία χρόνια είχε βρει καταφύγιο σε ένα ρώσικο ορθόδοξο μοναστήρι στην Ταϊλάνδη. Στην Ελλάδα ήρθε από την Ταϊλάνδη μέσω Ντόχα, χρησιμοποιώντας πλαστό σλοβένικο διαβατήριο. 
Συνελήφθη Σάββατο το μεσημέρι, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, ένας 34χρονος υπήκοος Σερβίας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης των Σερβικών Αρχών, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.
Ο 34χρονος, ο οποίος έφερε ενδυμασία ορθόδοξου μοναχού, αφίχθη απογευματινές ώρες της 9-9-2015 στον Αερολιμένα Αθηνών, προερχόμενος από Ταϋλάνδη, μέσω Ντόχα Κατάρ. Κατά τον διαβατηριακό έλεγχο επέδειξε πλαστό διαβατήριο Σλοβενικών Αρχών.
Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, ταυτοποιήθηκαν τα πραγματικά στοιχεία του 34χρονου και εξακριβώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης των Σερβικών Αρχών, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος κατηγορείται ότι την 17-9-2009 στο Βελιγράδι, από κοινού με άλλα άτομα, επιτέθηκε σε ομάδα Γάλλων πολιτών τους οποίους και ξυλοκόπησαν. Με τον τρόπο αυτό προκάλεσαν σοβαρές σωματικές βλάβες σε έναν Γάλλο υπήκοο, ο οποίος μετά λίγες ημέρες κατέληξε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών