28/9/15

Τους ξεδόντιασαν ...

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την δράση της, υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ




Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων, πολυμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής του Τμήματος Ασφάλειας Μεγάρων με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και Αστυνομικών Επιχειρήσεων, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, συνελήφθησαν  στον καταυλισμό του Βλυχού Μεγάρων, πέντε (5) ημεδαποί ΡΟΜΑ, μέλη της σπείρας, ηλικίας 22, 26, 37, 42 και 53 ετών. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επτά (7) ημεδαποί ΡΟΜΑ συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και ληστείες και παράνομη οπλοκατοχή.
Συγκεκριμένα οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, από τα τέλη μηνός Μαρτίου τρέχοντος έτους, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας παρακολουθούσαν οικίες και καταστήματα στη Δυτική Αττική (Μέγαρα, Αλεποχώρι, Κινέττα, Άγιοι Θεόδωροι, Ν. Πέραμος, Βλυχάδα Νεράκι κλπ) και βραδινές ώρες, την στιγμή που θεωρούσαν ότι οι ένοικοι απουσίαζαν, εισέρχονταν παραβιάζοντας την κύρια είσοδο ή κάποιο παράθυρο.
Στις περιπτώσεις που οι ένοικοι βρίσκονταν εντός, τους δέσμευαν και τους φίμωναν, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, ώστε να μην μπορούν να αναγνωρισθούν. Ακολούθως αφού ερευνούσαν τους χώρους, αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, οικιακό εξοπλισμό (σεντόνια – μαξιλάρια – ρούχα κλπ) και αποχωρούσαν.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει (16) ληστείες και εβδομήντα μία (71) κλοπές.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Τρία (3) κυνηγετικά όπλα (καραμπίνες).
  • Εβδομήντα τέσσερα (74) φυσίγγια κυνηγητικών όπλων.
  • Πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων.
  • Πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, εικόνας και ήχου.
  • Είκοσι τέσσερις (24) συσκευές κινητών τηλεφώνων.
  • Πέντε (5) ζεύγη κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων.
  • Διαρρηκτικά εργαλεία ( κόφτες, δραπανοκατσάβιδα, σφυριά κ.α. )
Επίσης κατασχέθηκαν πέντε (5) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία (1) μοτοσυκλέτα.
Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την δράση της, υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.