17/9/15

Στον Τρίλοφο της Καστοριάς

Τα Ντοκουμέντα



Σε περιοχή της Καστοριάς , αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου Καστοριάς, συνέλαβαν 28χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και του δασικού κώδικα, ενώ για την ίδια υπόθεση σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 36χρονου ομοεθνή του.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας , αστυνομικοί εντόπισαν στον Τρίλοφο Καστοριάς, κοντά στην Ελληνοαλβανική οριογραμμή, δύο άτομα (28 και 36 χρονών) να υλοτομούν σε δημόσια δασική έκταση χωρίς άδεια της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας.

Ο 28χρονος συνελήφθη παρά την σθεναρή αντίσταση που αρχικά πρόβαλε, ενώ ο 36χρονος εκμεταλλευόμενος το δύσβατο της περιοχής διέφυγε προς το Αλβανικό έδαφος.
Διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν προβεί στην κοπή ξυλείας περίπου σαράντα πέντε (45) κυβικών μέτρων. Α πό την συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ακόμα ότι κατείχαν ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου KALASHNICOV ενώ σε παρακείμενο πρόχειρο κατάλυμα το οποίο χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν σαράντα δύο (42) δενδρύλλια κάνναβης, πρόσφατα εκριζωμένα, ύψους από -90- έως -170- εκατοστά.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  σαράντα δύο (42) δενδρύλλια κάνναβης,
  •  ένα (1) πολεμικό τυφέκιο τύπου KALASHNICOV
  •  μία (1) γεμιστήρα με τέσσερα (4) φυσίγγια,
  •  δύο (2) αλυσοπρίονα,
  •  δύο (2) τσεκούρια,
  •  οχτώ (8) ημίονοι και
  •  επτά (7) ξύλινα σάγματα.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς , ενώ το άτομο που διέφυγε τη σύλληψη αναζητείται.
Ο συλληφθείς που όπως προέκυψε είχε εισέλθει στο Ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.