13/9/15

Έπιασαν τον Βούλγαρο δολοφόνο

Μπράβο στους διώκτες του, αστυνομικούς της ΑΤ Αταλάντης
Συνελήφθη, χθες (12-09-2015) αργά το απόγευμα στην περιοχή των Λιβανατών Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, ένας 29χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε το από 07-08-2013 Ένταλμα σύλληψης, του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Λαμίας.
Σύμφωνα με το ανωτέρω Ένταλμα, διατασσόταν η σύλληψη του 29χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, κατά συρροή και κατά συναυτουργία, πράξεις που έλαβαν χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου του έτους 2013, σε βάρος δύο (2) ηλικιωμένων γυναικών στις οικίες τους, στις περιοχές της Τραγάνας και του Μώλου Φθιώτιδας αντίστοιχα .

Οι δυο φονοι εξιχνιάσθηκαν, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, οι δύο ανθρωποκτονίες που διαπράχθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, με θύματα δύο ηλικιωμένες γυναίκες, οι οποίες βρέθηκαν νεκρές στις οικίες τους, στις περιοχές της Τραγάνας και του Μώλου Φθιώτιδας.
Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 27χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας κατά συρροή.
Ειδικότερα, το απόγευμα της 24-02-2013, βρέθηκε νεκρή εντός της οικίας της, στην Τραγάνα Φθιώτιδας, μία 77χρονη ημεδαπή. Η θανούσα βρέθηκε πεσμένη σε διάδρομο της οικίας της και όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, ήταν δεμένη με υφασμάτινη ζώνη στα χέρια και με καλώδιο στα πόδια, ενώ στο πρόσωπό της είχε τοποθετηθεί ένα μαντήλι.
Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα το μεσημέρι της 01-03-2013, βρέθηκε νεκρή μία 78χρονη ημεδαπή στο υπνοδωμάτιο της οικίας της, στο Μώλο Φθιώτιδας. Όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, τα χέρια της θανούσας ήταν δεμένα από πίσω με ένα κομμάτι υφάσματος ενώ το στόμα της ήταν φιμωμένο με ύφασμα και χαρτί.
Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, οι χώροι εξερευνήθηκαν από κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Από τα στοιχεία που συνέλλεξαν οι αστυνομικοί, προέκυπτε αναστάτωση των εσωτερικών χώρων και στα δύο σπίτια. Επιπλέον στο σπίτι στην Τραγάνα δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης, ενώ στο σπίτι στο Μώλο διαπιστώθηκε παραβίαση σε παράθυρο δωματίου.
Από την αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, το οποίο ανέλαβε τη διερεύνηση των συγκεκριμένων υποθέσεων, σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων, που συλλέχθηκαν προσεκτικά με φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 27χρονου αλλοδαπού δράστη.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι ο θάνατος της 77χρονης επήλθε από ασφυξία, ενώ ο θάνατος της 78χρονης από βαριά κάκωση κρανίου. Ως κίνητρο προσδιορίστηκε η ληστεία, χωρίς ωστόσο να έχει εξακριβωθεί η αφαίρεση συγκεκριμένων χρηματικών ποσών, κοσμημάτων ή άλλων αντικειμένων, καθώς οι θανούσες διέμεναν μόνες τους στις οικίες τους .
Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του 27χρονου, ενώ εξετάζεται αφενός μεν το ενδεχόμενο να συμμετείχαν στις δύο ανθρωποκτονίες και συνεργοί του, αλλά και αφετέρου να εμπλέκεται ο δράστης στην τέλεση και άλλων, κακουργηματικής φύσεως, αδικημάτων.