10/9/15

"Μήλα" Αγιάς!

Τα Ντοκουμέντα





Εντοπίστηκε, ύστερα από μεθοδευμένες ενέργειες και αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εναερίων Μέσων της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, οργανωμένη καλλιέργεια - φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάς Λάρισας.
Συνελήφθησαν σήμερα (09-09-2015) το πρωί και το μεσημέρι κοντά στο χώρο της φυτείας και στη Λάρισα αντίστοιχα, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, δύο ημεδαποί ως δράστες, ηλικίας 64 και 51 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, της κατοχής ναρκωτικών και της παράβασης του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι οι δύο ημεδαποί καλλιεργούσαν από κοινού τη φυτεία, η οποία από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας τέθηκε υπό συνεχή επιτήρηση από τους αστυνομικούς.
Σήμερα το πρωί, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, εντοπίστηκε κοντά στο χώρο της φυτείας ο 64χρονος, όπου προσήλθε με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του.
Από το χώρο της φυτείας εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (44) δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους από (1,3) έως (3,5) μέτρα.
Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν ένα λάστιχο ποτίσματος, μήκους (100) μέτρων, το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο με το οποίο μετέβη ο 64χρονος στη φυτεία και δύο κινητά τηλέφωνα από την κατοχή του.
Ακολούθησαν επισταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών για τον εντοπισμό του 51χρονου συνεργού του, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή του το μεσημέρι στη Λάρισα, ενώ από την κατοχή του 51χρονου κατασχέθηκε ένα ακόμη κινητό τηλέφωνο.
Σε νομότυπες έρευνες που έλαβαν χώρα στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:
  • (488,6) γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης,
  • φύλλα και κλώνοι κάνναβης, συνολικού βάρους (335) γραμμαρίων,
  • μικροποσότητα μείγματος κάνναβης και καπνού,
  • (12,5) γραμμάρια σπόρων κάνναβης,
  • δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές,
  • δεκαεννέα ναρκωτικά δισκία χωρίς ιατρική συνταγή,
  • ένα μαχαίρι και
  • το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.