7/9/15

Στον Προβατώνα ...

Τα ΙΧ τους


Συνελήφθησαν στην Εθνική Οδό Ορμενίου - Αρδανίου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) ημεδαποί διακινητές, ηλικίας 55 και 47 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες. Έξι (6) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και τέσσερις (4) υπήκοοι Ιράκ.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στο ύψος του οικισμού Ταύρης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 55χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5 ) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στο ύψος του οικισμού Προβατώνα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 47χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε, εντόπισαν πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προωθούσε παράνομα στην ενδοχώρα.
Σημειώνεται ότι ο 47χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
  • 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • 2 κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργεί το Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.