8/9/15

Με ρόπαλα

Tα Κατασχεμένα

Συνελήφθησαν σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας , τέσσερις (4) ημεδαποί, τρείς (3) άνδρες ηλικίας 24, 26 και 59 ετών αντίστοιχα, καθώς και μία 48χρονη, για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος τριών ημεδαπών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Επιπλέον, ο 59χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.

Ειδικότερα, χθες (6.9.2015) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας , οι ανωτέρω, μετά από διαπληκτισμό που είχαν με τρείς (3) ημεδαπούς, έναν 50χρονο, μία 47χρονη, καθώς και έναν ανήλικο, για προσωπικές τους διαφορές, τους προκάλεσαν σωματικές βλάβες, χρησιμοποιώντας ξύλινα ρόπαλα.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, εντοπίσθηκαν οι ανωτέρω λίγες ώρες αργότερα και συνελήφθησαν, ενώ οι παθόντες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Γυθείου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, όπου και νοσηλεύονται.
Επιπλέον, σε έρευνες που έγιναν σε όχημα ιδιοκτησίας της 47χρονης, καθώς και στην οικία του 59χρονου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  •  Τρία (3) ξύλινα ρόπαλα.
  •  Συσκευή εκτόξευσης χημικής ουσίας (σπρέι πιπεριού).
  •  Δεκατρείς (13) συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά -319- “βολές” πυροτεχνημάτων-βεγγαλικών.
  •  -168- κροτίδες.
  •  Κάνη κυνηγετικού όπλου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.