1/9/15

Κλεπταποδόχος ο χρυσοχόος

Τα Κλεμμένα


Συνελήφθη την 26-8-2015 στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, 53χρονος ημεδαπός, έμπορος κοσμημάτων, για αποδοχή και διάθεση κλεμμένων κοσμημάτων καθώς και για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ειδικότερα, στις 21-8-2015, 47χρονος ημεδαπός, επίσης έμπορος κοσμημάτων, εντόπισε μέρος κοσμημάτων, τα οποία είχαν αφαιρεθεί την 10-10-2014 από το αυτοκίνητό του, να εκτίθενται σε κοσμηματοπωλείο στο Ρέθυμνο. Κατόπιν αυτού συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, ο 36χρονος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Από την περαιτέρω έρευνα που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι ο 53χρονος συλληφθείς προμήθευε με κλεμμένα κοσμήματα το προαναφερόμενο κοσμηματοπωλείο στο Ρέθυμνο.
Από έρευνες τόσο στην οικία, όσο και στην επιχείρηση του συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων, τα οποία αναγνωρίσθηκαν από τον παθόντα, ως μέρος των κοσμημάτων που του είχαν αφαιρεθεί.
Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα κάνναβης βάρους -42,2- γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.