1/9/15

Περί υιοθεσίας ...


Συνελήφθησαν, στις 28-8-2015 στις Αχαρνές, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιλίου, ανδρόγυνο, ημεδαπός άνδρας ηλικίας 45 ετών και 38χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, για απόπειρα παράνομης υιοθεσίας νεογέννητου βρέφους. Για το ίδιο αδίκημα συνελήφθησαν ως συνεργοί-διαμεσολαβητές και δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 47 και 23 ετών, ενώ αναζητείται η βιολογική μητέρα.
Ειδικότερα, το ανδρόγυνο τον περασμένο Ιούνιο εντόπισε στη Βουλγαρία 18χρονη έγκυο γυναίκα, υπήκοο Βουλγαρίας και συμφώνησε μαζί της να τους παραδώσει το βρέφος αμέσως μετά την γέννηση του, έναντι του χρηματικού ποσού των 1.500 ευρώ.

Την 20-8-2015 η ανωτέρω γυναίκα, συνοδευόμενη από τους δύο συλληφθέντες ημεδαπούς μεσολαβητές, μετέβη σε μαιευτήριο στην Αττική, όπου και γέννησε, δηλώνοντας ως δικά της τα στοιχεία ταυτότητας της 38χρονης συλληφθείσας.
Στις 27-8-2015 οι δύο προαναφερόμενοι συλληφθέντες ημεδαποί μετέβησαν εκ νέου στο μαιευτήριο, προκειμένου να τους χορηγηθεί βεβαίωση γέννησης του νεογνού, ώστε στη συνέχεια να δηλωθεί η γέννηση στο αρμόδιο ληξιαρχείο. Για το σκοπό αυτό προσκόμισαν φωτοαντίγραφα των ταυτοτήτων των φερομένων ως γονέων αλλά διαπιστώθηκε ότι, η φερόμενη ως μητέρα όπως εικονιζόταν στη φωτογραφία της ταυτότητας, δεν ταυτιζόταν με την βιολογική μητέρα.
Κατόπιν αυτού ενημερώθηκε το Τ.Α. Ιλίου και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 47χρονου στην περιοχή των Αχαρνών, ανευρέθησαν οι συλληφθέντες καθώς και το νεογέννητο βρέφος το οποίο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η βιολογική μητέρα αναζητείται.