24/9/15

Ληστής με βαρύ παρελθόνΤην εξιχνίαση ληστείας που διαπράχθηκε τον Ιούλιο του 2014, σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Επανομής, με την απειλή βαρύ οπλισμού (πιστόλι, υποπολυβόλο, χειροβομβίδα) κατάφεραν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από πολύμηνη, μεθοδική και ενδελεχή έρευνα.
Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκε ένας εκ των τριών δραστών και συγκεκριμένα 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου αλλά και των δύο συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και της παράβασης του Νόμου περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλων διατάξεων.

Υπενθυμίζεται οτι, πρωινές ώρες της 21-07-2014, ο 27χρονος άντρας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε μαζί με συνεργό του σε τραπεζικό υποκατάστημα στην περιοχή της Επανομής και με απειλή οπλισμού, αφαίρεσαν από ταμείο και το χρηματοκιβώτιο, το χρηματικό ποσό των (120.000) ευρώ περίπου. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο όπου τους ανέμενε τρίτο άτομο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Σημειώνεται ότι ο 27χρονος ημεδαπός, είναι ήδη κρατούμενος σε κατάστημα κράτησης, καθώς τον Μάιο του 2015, συνελήφθη κατόπιν σχετικού Εντάλματος κ. Ανακριτή 3ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων, πράξεις που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Άνω Πόλης, τον μήνα Απρίλιο του τρέχοντος έτους