4/9/15

Corfu by κόκα

Βρε τον Γιωργάκη τον 55χρονο
Με υψηλές γνωριμίες στο νησί ο εστιάτορας
Οργανωμένη σπείρα διακίνησης κοκαΐνης εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνη μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας.
Τα βασικά μέλη της ομάδας, δύο ημεδαποί 55 και 53 ετών, καθώς και δύο ακόμη συνεργοί, δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην προμήθεια, μεταφορά και τμηματική διακίνηση-πώληση κοκαΐνης σε συγκεκριμένους αγοραστές-πελάτες στην Κέρκυρα, το τελευταίο τρίμηνο τουλάχιστον.
Στη σπείρα περιλαμβάνονται εκτός από τον παραπάνω ηγετικό πυρήνα, δώδεκα ακόμη ημεδαποί πελάτες.
Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, που πραγματοποίησε τις πολύμηνες έρευνες, αλλά και την εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος, συνέλαβε  τον 55χρονο αρχηγό της σπείρας καθώς και τρεις ακόμη πελάτες, 61,55 και 37 ετών.

Η δράση του κυκλώματος, τα μέλη του οποίου είχαν συγκεκριμένους ρόλους, στην προμήθεια και διακίνηση της κοκαΐνης, εντοπίζεται σε πληθώρα αγοραπωλησιών σε συγκεκριμένο πελατολόγιο, το τελευταίο τρίμηνο περίπου.
Αναλυτικότερα, από τους αστυνομικούς εντοπίστηκαν -αρχικά- χθες το πρωί και συνελήφθησαν, ο 55χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (5) γραμμαρίων σε κρύπτες στην κατοικία του και σε άλλα σημεία
  • το χρηματικό ποσό των (9.850) ευρώ, τμηματικά κρυμμένο σε διάφορα σημεία της κατοικίας του
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 61χρονος, ο 55χρονος και ο 37χρονος, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, κινητά τηλέφωνα, κάρτες και καλαμάκια με υπολείμματα κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 3.350 ευρώ και (7) ναρκωτικά χάπια.
Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας, ενώ η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.