13/10/15

Εμφανίστηκε


Παρουσιάστηκε το πρωί της Τρίτης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών 37χρονος γνωστός αντιεξουσιαστής, ο οποίος καταζητείτο από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για υπόθεση μεγάλης παρτίδας οπλισμού που είχε βρεθεί τον Μάρτιο του 2013 στα Εξάρχεια.

Παράλληλα συνδέεται και με την υπόθεση των ληστών του Διστόμου, καθώς σε αυτόν ανήκει τελικώς το γενετικό υλικό (πιθανόν και αποτύπωμα) το οποίο εντοπίστηκε προ μερικών ημερών από την ΕΛ.ΑΣ. σε οπλαποθήκη των εν λόγω ληστών.

Ο 37χρονος παρουσιάστηκε στην Εισαγγελία και στη συνέχεια συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική προκειμένου να οδηγηθεί στον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό για την εκτέλεση του εντάλματος. 

Ειδικότερα, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 23ου ανακριτή για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο 37χρονος ήταν γνωστός στον χώρο των αντιεξουσιαστών. Η υπόθεση των όπλων για την οποία κατηγορείται απόκαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2013, όταν εντοπίστηκε σε πάρκινγκ της οδού Νοταρά ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο-κινητό οπλοστάσιο.

Μέσα στο όχημα είχαν βρεθεί δυο οπλοπολυβόλα τύπου Καλάσνικοφ με κομμένα κοντάκια, 1.500 σφαίρες, τέσσερις γεμιστήρες και τέσσερις χειροβομβίδες.

Η παράδοσή του πιθανόν να σηματοδοτήσει εξελίξεις στις έρευνες.