9/10/15

Δεν είχαν τον Θεό τους


Εξαρθρώθηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, δύο (2) πολυμελείς εγκληματικές ομάδες ΡΟΜΑ που διακινούσαν ναρκωτικά στις περιοχές Αυλίζας και Αγίας Σωτήρας Αχαρνών.
Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 6-10-2015, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και τη συνδρομή αστυνομικών των Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, στους καταυλισμούς Ρομά Αυλίζας και Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, (14) ημεδαποί Ρομά μέλη της σπείρας, ενώ ένα μέλος είναι ήδη έγκλειστος των Φυλακών Κορυδαλλού
Έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται δέκα (10) επιπλέον συνεργοί τους.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, μετά από πολυήμερη, εμπεριστατωμένη έρευνα και αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού εξακριβώθηκε ότι, στη περιοχή των Αχαρνών, στους δύο καταυλισμούς Ρομά Αυλίζας και Αγίας Σωτήρας, προσέρχονταν καθημερινά, από διάφορες περιοχές της Αττικής αλλά και από διπλανούς Νομούς, πλήθος τοξικομανών προκειμένου να προμηθευτούν ναρκωτικές ουσίες.
Όπως διαπιστώθηκε εισέρχονταν στους καταυλισμούς ανά δυάδες ή τριάδες, όπου τους πλησίαζαν συνήθως γυναίκες ή παιδιά, τα οποία εκπαιδεύονται στη διακίνηση ναρκωτικών και τους προμήθευαν με κάθε είδους ναρκωτικές ουσίες (κάνναβη, ηρωίνη, κοκαΐνη, ναρκωτικά χάπια κλπ).
Άλλοι τοξικομανείς εισέρχονταν με τα δικά τους οχήματα, όπου περίμεναν έξω από τα παραπήγματα και προμηθεύονταν ναρκωτικά με τον προαναφερόμενο τρόπο. Οι διακινητές λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης με δίκτυο «τσιλιαδόρων» ώστε να καθίσταται δυσχερής η επ’ αυτοφώρω σύλληψή τους.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίσθηκαν οι οικίες-παραπήγματα, που ήταν τα κέντρα διακίνησης ναρκωτικών, στους δύο καταυλισμούς και με συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν οι διακινητές
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης, μεθαδόνης, ναρκωτικών δισκίων, πλήθος νάιλον συσκευασιών, ζυγαριές ακριβείας, χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Κατασχέθηκαν επίσης επτά (7) αυτοκίνητα και δύο (2) μοτοσυκλέτες.
Σημειώνεται ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών έχουν κατασχεθεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (7 κιλά ηρωίνης) που σχετίζονται με τη δράση των παραπάνω εγκληματικών ομάδων.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.