14/10/15

Με μαχαίρι


Συνελήφθη στο Μαρούσι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, 33χρονος ημεδαπός, για ληστείες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου και με την απειλή μαχαιριού, σε φαρμακεία της Γλυφάδας και του Αμαρουσίου.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της ληστείας κατ’ εξακολούθηση, για παράβαση του νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών καθώς και παραβίαση περιοριστικών όρων.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, μετά από πολυήμερη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα για υποθέσεις ληστειών σε φαρμακεία της Γλυφάδας, ταυτοποίησε το δράστη των ληστειών και εξακρίβωσε τον τρόπο δράσης του.
Κατόπιν των ανωτέρω συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό του και τελικά επετεύχθη η σύλληψή του, στις 12-10-2015 το μεσημέρι, στο Μαρούσι.
Όπως διαπιστώθηκε ο συλληφθείς από τον μήνα Σεπτέμβρη, ενεργώντας πάντα μόνος του, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με την απειλή μαχαιριού, αποσπούσε από τους ιδιοκτήτες ή υπαλλήλους των φαρμακείων χρηματικά ποσά και στη συνεχεία διέφευγε με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.
Στην κατοχή του, καθώς και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  Ποσότητα ηρωίνης βάρους -2,2- γραμμαρίων
  •  Ένα (1) μαχαίρι
  •  Ένα (1) ζευγάρι γυαλιά ηλίου, ένα (1) φούτερ και μία (1) κουκούλα τύπου full-face που φορούσε κατά την τέλεση των ληστειών
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις ληστειών (τρεις στη Γλυφάδα και μία στο Μαρούσι) ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλα αδικήματα.