30/10/15

Κοκαΐνη σε πίνακες

ΣΔΟΕ ΑΤΤΙΚΗΣ




 Τα Ντοκουμέντα


Ποσότητα μεγαλύτερη του μισού κιλού και ειδικότερα πεντακόσια τριάντα έξι (536) γραμμάρια κοκαΐνης  κατασχέθηκαν την 27-10-2015 από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΙΓΑΙΟΥ, ενώ συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί (ένας 32χρονος υπήκοος Zimbabwe και ένας 29χρονος υπήκοος  Νιγηρίας).
Η κοκαΐνη ανακαλύφθηκε σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες που είχαν κατασκευαστεί σε  τέσσερεις κορνίζες φωτογραφιών (διπλό τοίχωμα), εντός ταχυδρομικού δέματος το οποίο είχε αποσταλεί από την Βραζιλία με τελικό παραλήπτη στην Ελλάδα.

Η σύλληψη των δύο αλλοδαπών επετεύχθη με την μέθοδο της ελεγχόμενης παράδοσης, όταν αυτοί εμφανίστηκαν για να παραλάβουν το επίμαχο ταχυδρομικό δέμα με την κοκαΐνη από ταχυδρομικό κατάστημα της περιοχής των Αθηνών, από υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΑΙΓΑΙΟΥ που ανέμεναν την εμφάνιση του παραλήπτη.

Οι συλληφθέντες μετά της σχηματισθείσας δικογραφίας οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αποστολές ναρκωτικών στην Ελλάδα μέσω ταχυδρομικών δεμάτων.