16/11/15

Στο σιφόνι ...

Βράχος και φιξάκια
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015b/15112015sterea.jpg
Ντοκουμέντα
Συνελήφθη μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, προχθές αργά το απόγευμα, οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει έναν 37χρονο ημεδαπό, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης («φιξάκι»).
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος είχε προμηθευτεί την εν λόγω ναρκωτική ουσία από τον 42χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε χθες το πρωί έξωθεν της οικίας του στην ανωτέρω περιοχή και ακινητοποιήθηκε.
Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθως πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στην οικία του 42χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (9) ανισοβαρείς αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητες ηρωίνης σε στερεά μορφή (βράχος), συνολικού μεικτού βάρους (76,2) γραμμαρίων, επιμελώς κρυμμένες σε αυτοσχέδια κρύπτη κάτω από το σιφόνι του νεροχύτη στο χώρο της κουζίνας.
  • Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, επιμελώς κρυμμένη ομοίως σε ειδική κρύπτη κάτω από τον νεροχύτη.
  • Το χρηματικό ποσό των (3.030) ευρώ, προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
  • Διάφορα αντικείμενα και εργαλεία, με υπολείμματα ηρωίνης, τα οποία χρησίμευαν για τη θραύση της.
Επιπλέον στη κατοχή του 42χρονου, βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο ομοίως κατασχέθηκε, ως μέσο διευκόλυνσης της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Σημειώνεται ότι ο 42χρονος είχε συλληφθεί ξανά, κατόπιν νομότυπων ερευνών που είχαν πραγματοποιηθεί στην οικία που διέμενε και σε οικία «καβάτζα» που διατηρούσε, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή .
Το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο 42χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.