9/11/15

Κάτι ξέρει ο Πανούσης!Για τέσσερις πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες θα καταθέσει ο Γιάννης Πανούσης

Σε αναφορές  για τουλάχιστον τέσσερα πολιτικά πρόσωπα αλλά και υπηρεσιακά στελέχη
 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ορισμένα από αυτά με παρουσία στο υπουργείο Δικαιοσύνης) θα προχωρήσει , σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννης Πανούσης στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
 Βασικός αξονας των καταγγελιών Πανούση θα είναι ότι «τα στελέχη αυτά είχαν αναπτύξει στενές σχέσεις με κρατούμενους ποινικούς και αντιεξουσιαστές. Ορισμένοι από αυτούς τους επισκέπτονταν συχνά κυρίως στις φυλακές Κορυδαλλού και  δεσμεύονταν για διάφορες ευνοϊκές ενέργειες  στα αιτήματά τους ή για ειδική μεταχείρισή τους. Ύστερα, όταν φαίνονταν ανακόλουθοι, επέρριπταν τις σχετικές ευθύνες στο πρόσωπο του πρώην υπουργού  προσδιορίζοντάς τον ως “διαρκή εχθρό” τους».

 Αυτό, σύμφωνα με την πλευρά του κ. Πανούση, είχε οδηγήσει στην «επίμονη στόχευσή» του από ομάδες ποινικών και αντιεξουσιαστών από τους οποίους έχουν εκπορευθεί πολλές ένοπλες επιθέσεις!     
Σύμφωνα ωστόσο με διασταυρωμένες πληροφορίες αυτά τα επισκεπτήρια στις φυλακές από υπηρεσιακούς παράγοντες είχαν προκαλέσει και την αντίδραση σωφρονιστικών υπαλλήλων και άλλων στελεχών καταστημάτων κράτησης που κατήγγειλαν  ότι μέσω αυτών των συναντήσεων γινόταν και δική τους «στοχοποίηση» που εκφράστηκε  και με επιθέσεις εναντίον τους.
Οι ίδιοι σημείωναν το βράδυ της Κυριακής πως «ήταν κοινός τόπος ότι αυτές οι επαφές των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων  με κρατούμενους είχε ενθαρρύνει τους τελευταίους να στρέφονται κατά των υπαλλήλων των φυλακών αλλά και πολιτικών προσώπων αλλά και ν αποκτούν εντυπωσιακή ελευθερία κινήσεων».
 Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα πρόσωπα στα οποία έχει εστιάσει το ενδιαφερον του  ο κ. Πανούσης είναι ένας 65χρονος ιδιώτης που συμμετείχε σε κίνημα υποστήριξης των κρατουμένων ενώ είχε αποκτήσει κομματική ιδιότητα στο κυβερνών  κόμμα. Όπως  φέρεται να έχει προκύψει από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και ακολούθως της εισαγγελέως  Διαφθοράς κυρίας Ελένης Ράικου, ο 65χρονος  προχωρούσε σε παράτυπες παρεμβάσεις , σε συνεργασία με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. για θέματα αλλοδαπών και κρατουμένων. Επιπλέον σε καταγεγραμμένες συνομιλίες του φέρεται να επιζητούσε –την άνοιξη του 2014– την εκδίωξη του κ. Πανούση από το υπουργείο Δημόσιας Ταξης που τον θεωρούσε επίσης «εμπόδιο στα σχέδιά του».