11/11/15

Μπράβο στους Κορίνθιους

Η ηρωίνη

Εξιχνιάστηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, υπόθεση κατοχής και διακίνησης μεγάλης ποσότητας ηρωίνης στην Κορινθία.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν προχθές (09.11.2015) το βράδυ και χθες (10.11.2015) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, το Πόρτο Ράφτη Αττικής και το Κορωπί Αττικής αντίστοιχα, δύο (2) ημεδαποί (39χρονος και 28χρονη), καθώς και ένας 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Πιο αναλυτικά, προχθές (09.11.2015) το βράδυ στην Κόρινθο, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων οργανώθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, στο πλαίσιο της οποίας ακινητοποίησαν όχημα, που οδηγούσε ο 39χρονος. Σε έρευνα που πραγματοποίησαν σε αυτό, βρήκαν και κατέσχεσαν έξι (6) συσκευασίες, που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους -3.087,80- γραμμαρίων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 39χρονος προμηθεύτηκε την παραπάνω ποσότητα ηρωίνης από τον 25χρονο, ο οποίος μαζί με την 28χρονη αποτελούν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, ο 25χρονος και η 28χρονη, από κοινού με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν προμηθεύσει και στο παρελθόν τον 39χρονο με ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
Στη συνέχεια, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εντόπισαν χθες (10.11.2015) το μεσημέρι, στο Κορωπί Αττικής τον 25χρονο υπήκοο Αλβανίας και στο Πόρτο Ράφτη Αττικής την 28χρονη και τους συνέλαβαν.
Το όχημα του 39χρονου κατασχέθηκε, καθώς και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου.