30/11/15

Η εναπόθεση ...


Συνελήφθη το πρωί στον Ασπρόπυργο Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος εταιρείας επιχείρησης εμπορίας φορτηγών και ανταλλακτικών μηχανημάτων, για παράβαση της Νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος. Αναζητείται ο ημεδαπός ιδιοκτήτης της εταιρείας, κατηγορούμενη για τις ίδιες παραβάσεις.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο - αυτοψία που διενεργήθηκε, με τη συνδρομή Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε χώρο περιφραγμένου οικοπέδου, έκτασης 6 στρεμμάτων στον Ασπρόπυργο, εντός του οποίου δραστηριοποιείται η ανωτέρω επιχείρηση, διαπιστώθηκε η εναπόθεση, σε μη στεγανοποιημένο έδαφος, παλαιών φορτηγών οχημάτων, ολόκληρων και τεμαχισμένων, ελαστικών οχημάτων, κινητήρων και άλλων αντικειμένων. Πέριξ αυτών εντοπίσθηκαν υγρά απόβλητα, τα οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν παλαιά λάδια μηχανών.
Η διαπιστωθείσα ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών και υγρών αποβλήτων επί του εδάφους, προκαλεί υποβάθμιση του περιβάλλοντος και ρύπανση του εδάφους.
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.