16/11/15

Ο Τρικαλινός

Τα Ντοκουμέντα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015b/15112015thessalia004.jpg

Συνελήφθησαν  στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Τρικάλων σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 45 και 27 ετών, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη, βάρους (5,2) γραμμαρίων και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο, μείγματος καπνού και κάνναβης.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία τους, που βρίσκεται στην πόλη της Καρδίτσας, όπου εντοπίσθηκε αυτοσχέδιο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εγκατεστημένο στο υπόγειό της, στο οποίο καλλιεργούνταν μέσα σε γλάστρες (17) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,10 έως 1,50 μέτρα. Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Στο χώρο της υδροπονικής καλλιέργειας οι δύο ημεδαποί είχαν εγκαταστήσει κατάλληλα μονωτικά υλικά, σύστημα εξαερισμού και ειδικούς λαμπτήρες προκειμένου να δημιουργηθούν οι ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη των φυτών.
Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • δύο συσκευασίες με αποξηραμένη κάνναβη, συνολικού βάρους (294) γραμμαρίων,
  • δύο συσκευασίες που περιείχαν την ναρκωτική ουσία ΜDMA, συνολικού βάρους (14,6) γραμμαρίων,
  • δύο ζυγαριές ακριβείας και ένας τρίφτης κάνναβης, καθώς και
  • εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.