11/11/15

Για τον δολοφόνο της Ύδρας
Η πρώτη υπόθεση αφορά στη σύλληψη ενός 39χρονου υπηκόου Γεωργίας, αρχηγικού μέλους της εγκληματικής ομάδας που διέπραξε στις 16-8-2015 στην Ύδρα την ανθρωποκτονία 67χρονου ημεδαπού και η δεύτερη στην εξάρθρωση μίας από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες, κλοπής αυτοκινήτων, που έχουν δράσει στη Χώρα μας.
Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στην πρώτη υπόθεση, το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας 67χρονου ημεδαπού και της ληστείας σε βάρος της 58χρονης ημεδαπής συζύγου του, που διαπράχθηκαν στις 16-8-2015 στην Ύδρα και τη σύλληψη ομάδας επτά (7) ανδρών υπηκόων Γεωργίας, συνέχισε με αμείωτο ρυθμό τις αναζητήσεις για την ανεύρεση και σύλληψη και των υπολοίπων δραστών, με αποτέλεσμα τη σύλληψη χθες (10-11-2015) το μεσημέρι στην Καλλιθέα, ενός 39χρονου υπηκόου Γεωργίας, αρχηγικού μέλους της εγκληματικής ομάδας.

Ειδικότερα, προς αναζήτηση των δραστών που είχαν διαφύγει από την Ύδρα, αμέσως μετά την τέλεση της ανθρωποκτονίας, συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που ερεύνησαν πλήθος περιοχών στην Αττική, με αποτέλεσμα την ανεύρεση στοιχείων που οδήγησαν στην εξακρίβωση της ταυτότητας ενός εξ αυτών, του αρχηγικού μέλους της εγκληματικής ομάδας.
Κατόπιν αυτών και μετά από επισταμένες έρευνες και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίσθηκε την 10-11-2015 στην Καλλιθέα ο 39χρονος υπήκοος Γεωργίας, να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμα που διέμενε, διαπιστώθηκε ότι αυτό είχε ενοικιασθεί με στοιχεία άλλου υπηκόου Γεωργίας και βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ένα (1) διαβατήριο, το οποίο είχε επικολλημένη τη φωτογραφία του συλληφθέντα και στοιχεία ταυτότητας άλλου υπηκόου Γεωργίας.
Όπως επίσης εξακριβώθηκε, ο 39χρονος είχε συλληφθεί το έτος 2011, από κοινού με έναν άλλο ομοεθνή του που έχει συλληφθεί για την ίδια υπόθεση, για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοφορία και παράνομη είσοδο στη χώρα, πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δέκα (10) ετών και τεσσάρων (4) μηνών, ενώ την 8-7-2015 αποφυλακίσθηκε από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες για τη σύλληψη και των υπολοίπων δραστών συνεχίζονται.