23/11/15

Σε ρόλο κυανόκρανων

Οι Αποδείξεις

Κυριακή 22 Νοεμβρίου και εκλεγμένα (και μη) στην ΕΑΚΜ, μέλη της ΝΕΣΠΑΑ επισκέφθηκαν την Ειδομένη, όπου μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Ευρώπη και το επακόλουθο σταδιακό κλείσιμο συνόρων των γειτονικών μας χωρών, έχουν εγκλωβιστεί εδώ και μέρες πάνω από δύο (2) χιλιάδες πρόσφυγες.
Οι πρόσφυγες αυτοί διέσχισαν με κάθε μέσο όλη την Ελληνική επικράτεια επιχειρώντας να μεταβούν σε λοιπές χώρες της Δυτικής Ευρώπης -άλλοι με αγαθά κίνητρα και άλλοι όχι.
Φτάνοντας δε στην Ειδομένη και εισερχόμενοι από εκεί στην επικράτεια της ΦΥΡΟΜ βρέθηκαν αντιμέτωποι με στρατιωτικές μονάδες και τεθωρακισμένα οχήματα των Σκοπίων.
Στη μέση αυτού του σκηνικού βρέθηκαν οι Έλληνες αστυνομικοί σε ρόλο ΚΥΑΝΟΚΡΑΝΩΝ.
Συγκεκριμένα στην Ειδομένη, διμοιρίες Υ.ΜΕ.Τ. από Θεσσαλονίκη, διμοιρίες υποστήριξης από γειτονικούς Νομούς, ομάδες ΟΠΚΕ και στατικές δυνάμεις αποτελούν το μοναδικό ανάχωμα ή την ειρηνευτική δύναμη τολμάμε να πούμε, η οποία επιχειρεί να φέρει την ισορροπία ανάμεσα στην δίψα των προσφύγων για μια καλύτερη τύχη, τον παραλογισμό των Σκοπίων και την αναποφασιστικότητα της Ελλάδας μας στο μεταναστευτικό ζήτημα.
Τα μηνύματα που λάβαμε μας οδήγησαν στο να θέσουμε προς γνώση της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας τα ακόλουθα σοβαρά ζητήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης: 
-Δεν έχει καθοριστεί με σαφήνεια η στάση που θα πρέπει να έχουν οι αστυνομικές δυνάμεις μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανή για Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση κατάσταση 
-Ο ανεπαρκής κρατικός μηχανισμός για χιλιοστή φορά εκμεταλλεύεται την αυτοθυσία και ανιδιοτέλεια του Έλληνα Αστυνομικού που προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα, καταπατώντας τα εργασιακά του δικαιώματα. Αστυνομικές δυνάμεις και κυρίως οι Διμοιρίες της Υ.ΜΕ.Τ και Υποστήριξης εκτελούν -το λιγότερο- δεκάωρες Υπηρεσίες, χωρίς βέβαια να τηρείται το κυλιόμενο ωράριο.
-Ορισμένοι δε από τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες με τους οποίους έρχονται σε επαφή οι αστυνομικοί είναι ασθενείς και φορείς διαφόρων μεταδοτικών νόσων ιδίως της ηπατίτιδας, 
-Λόγω έλλειψης χώρων διαμονής έχει δημιουργηθεί μια απέραντη ανθυγιεινή εστία με φωτιές στις οποίες οι πρόσφυγες καίνε όλων των ειδών υλικά και ο καρκινογόνος καπνός εισπνέεται πλέον από όλους.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η φυσική και πολιτική ηγεσία καλείται:
-Να αποσαφηνίσει τον ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ειδομένη, 
-Να παρέξει άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση ιατρική φροντίδα στους αστυνομικούς με προληπτικούς εμβολιασμούς και μάσκες,
-Να τηρήσει τον κύκλο και το ωράριο εργασίας των αστυνομικών δυνάμεων ιδίως των διμοιριών της Υ.ΜΕ.Τ. και Υποστήριξης ή ακόμη και να μοιράσει το βάρος των καθηκόντων αυτών και σε άλλες Υπηρεσίες.

Οι προτάσεις αν και χιλιοειπωμένες θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα καθόσον η κατάσταση είναι σίγουρο ότι θα επιδεινωθεί.....
Άραγε θα ακουστούν οι φωνές των αστυνομικών αυτήν την φορά;

Είδομεν(η) λοιπόν...