28/11/15

Μαθητοσυρροή στο Βελλίδειο

Μάνος Σφακιανάκης




Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσε χθες (27-11-2015) ημερίδα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο ενημέρωσης μαθητών και εκπαιδευτικών για θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο και της παρουσίασης του ανανεωμένου ιστότοπου CYBERKID .
Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Γ’ Σώματος Στρατού, της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Οι δύο τελευταίοι απηύθυναν και χαιρετισμό τονίζοντας την σπουδαιότητα του έργου αλλά και της πρωτοβουλίας της Ελληνικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Την ημερίδα παρακολούθησαν συνολικά 800 μαθητές από σχολεία της πόλης και συγκεκριμένα από το Ε’, ΣΤ’ Δημοτικό Σχολείο και Α’, Β’ Γυμνάσιο, που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
Την ενημέρωση πραγματοποίησε ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, καθώς και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Υπηρεσίας.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγινε παρουσίαση του ανανεωμένου ιστότοπου CYBERKID , που περιέχει χρήσιμες συμβουλές, φυλλάδια για όλες τις θεαματικές ενότητες που απασχολούν την Υπηρεσία, φιλικές συμβάσεις ανάμεσα στα παιδιά και του γονείς, συμβουλές από εξειδικευμένους ψυχολόγους και ψυχιάτρους, νέα της Υπηρεσίας και ψηφιακά παιχνίδια.
Ο νέος ιστότοπος CYBERKID είναι διαδραστικός, άμεσος και προσφέρει ένα σύγχρονο περιβάλλον, μέσα από το οποίο η Ελληνική Αστυνομία και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τα παιδιά, αλλά και τους γονείς, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πρόληψη του ηλεκτρονικού εγκλήματος στη χώρα μας.
Επιπλέον, το CYBERKID βγαίνει και έξω από τα όρια της Ελλάδας, αφού μέσα από την αγγλική έκδοσή του δίνει τη δυνατότητα σε αγγλόφωνο κοινό να ενημερωθεί και να παρακολουθήσει τις εξελίξεις σχετικά με την αντιμετώπιση του κυβερνοεγκλήματος.