3/11/15

Πιστολάς ο παππούς


Συνελήφθησαν στον Άλιμο από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 70χρονος ημεδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας με την απειλή όπλου και η 61χρονη ημεδαπή σύζυγός του για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, απειλής, εξύβρισης και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 1-11-2015, ο 70χρονος συλληφθείς διαπληκτίστηκε με ένοικο διπλανής πολυκατοικίας, για ασήμαντη αφορμή και στη συνέχεια τον απείλησε διαδοχικά με τη χρήση δύο (2) όπλων.
Παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια του διαπληκτισμού, ήταν η 61χρονη συλληφθείσα η οποία στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει αλλά ακινητοποιήθηκε και μετά από έρευνα στην τσάντα της, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλίμου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, που είχαν προστρέξει στο σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) πιστόλια και ένα (1) περίστροφο.
Από έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο της 61χρονης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) επιπλέον πιστόλι.
Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι για τα όπλα δεν είχα εκδοθεί σχετικές άδειες, ενώ για ένα εξ αυτών είχε δηλωθεί κλοπή.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.