8/11/15

Τους εξακρίβωσαν


Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών
Τα μέλη της οργάνωσης αποσπούσαν χρήματα από τα θύματά τους με το πρόσχημα ότι το παιδί τους ευθύνεται για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα
Προκειμένου να πείσουν τους ανυποψίαστους πολίτες προσποιούνταν, σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και τα ίδια τους τα παιδιά
Συνελήφθησαν δύο μέλη της οργάνωσης, ενώ, μέχρι στιγμής, εξιχνιάστηκαν δέκα περιπτώσεις απάτης, τετελεσμένες και σε απόπειρα, στην πόλη της Καρδίτσας
Από την παράνομη δράση τους κατάφεραν να αποκομίσουν το χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ
Εξακριβώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, η δράση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε πολίτες, με το πρόσχημα ότι το παιδί τους ευθύνεται για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.
Συνελήφθησαν, χθες (05.11.2015) το απόγευμα στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, δύο μέλη της οργάνωσης. Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας 24 και 30 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και άλλων αγνώστων δραστών, μελών της οργάνωσης, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.
Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με δομημένη διάθρωση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την εξαπάτηση πολιτών.
Τα μέλη της οργάνωσης διακρίνονταν:
σε ηγετικά μέλη, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, όπως πρόεκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα οποία έχουν ρόλο στρατολόγησης-καθοδήγησης των άλλων μελών, αλλά και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα,
σε φυσικούς αυτουργούς, με ρόλο παραλήπτη των χρημάτων από τα θύματα και
σε συνεργούς-τσιλιαδόρους, με ρόλο κατόπτευσης των σημείων των συναλλαγών.
Ως προς την μεθοδολογία δράσης τους: εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα τους, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, και με το πρόσχημα ότι το παιδί τους προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, απαιτούσαν την καταβολή χρηματικών ποσών, προκειμένου να συμβάλουν στην απεμπλοκή του από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες.
Σε ορισμένες περιπτώσεις προκειμένου να γίνουν πιο πειστικοί, άλλο μέλος της οργάνωσης προσποιούνταν ακόμη και το ίδιο το παιδί, το οποίο ζητούσε τη βοήθεια του γονέα.
Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, εξαπάτησαν μια 82χρονη ημεδαπή χθες το απόγευμα στην Καρδίτσα, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους εννέα (9) πολίτες στην ίδια πόλη.
Τα χρηματικά ποσά που απαιτούσαν κυμαίνονταν από (25.000) ευρώ έως και (100.000) ευρώ κατά περίπτωση, ενώ κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στη νόμιμη δικαιούχο, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Η αστυνομική έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης συνεχίζεται, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις και σε άλλες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών
Εξιχνιάστηκαν ακόμη (11) περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης πολιτών που διεπράχθησαν με παρόμοια μέθοδο
Σε συνέχεια του σημερινού Δελτίου Τύπου σχετικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών, ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, εξακριβώθηκε η εμπλοκή των μελών της οργάνωσης σε ακόμη έντεκα περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης πολιτών που διεπράχθησαν με παρόμοια μέθοδο στις πόλεις της Καρδίτσας και των Τρικάλων.
Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.
Από συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε την 06-11-2015 από τον Αστυνομικό Διευθυντή Καρδιτσας Α/Δ  ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗ Βασίλειο και τον Αναπλ. Διοικητή του Τ.Α. Καρδίτσας Α/Α ΤΣΙΑΚΑΝΙΚΑ Σωτήριο.